Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Ervaringsgerichte therapie

 

Ervaringsgerichte therapie

Psychomotorische Therapie (PMT) is een therapievorm waarin bewegen en lichaamsbeleving centraal staan. Binnen PMT maak ik gebruik van bewegingsvormen, zoals sportieve spellen, samenwerkingsopdrachten en spelvormen. Door het doen van bewegingsactiviteiten kunnen kinderen ontdekken en ervaren waar hun sterke kanten liggen en hoe ze in voor hen moeilijke situaties adequater kunnen reageren. Bijvoorbeeld het kind leert op tijd te stoppen als de spanning/boosheid oploopt. In een veilige situatie kunnen ze vervolgens oefenen met nieuw gedrag en positieve ervaringen opdoen in het reguleren van hun emoties.

Voor wie?

PMT is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met:

  • Het maken van contact
  • Het samenspelen met andere kinderen (ontwikkelen sociale vaardigheden)
  • Het omgaan met boosheid en spanning. Het eerst nadenken en dan doen (beheersen van impulsen en aanleren van oplossingsvaardigheden)
  • Het vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden
  • Het omgaan met eigen grenzen en die van anderen

contact

 
Website laten maken door Mijndomein | Open cookie voorkeuren