Zó vaak krijg ik hulpvragen van ouders en leerkrachten om kinderen beter te leren met hun frustraties of boze gevoelens om te gaan. Het blokkeert hen namelijk in het leren. Zó vaak ga ik dan met de kinderen in de zaal direct aan de slag met oefenen van vaardigheden om hier mee om te gaan. Waarna ik na een paar sessies merk dat het bij deze kinderen vaak gaat over een gebrek aan zelfvertrouwen. De kinderen die in de praktijk komen hebben al zoveel negatieve ervaringen opgedaan op school en thuis dat het eerst van belang is om weer succes te gaan ervaren. Te ervaren wat voor gevoel je krijgt als je merkt dat dingen je lukken. Van die ervaringen en dat gevoel wordt je sterker! Mentaal sterkere kinderen kunnen hun emoties beter reguleren en zullen ondanks frustratie toch een tandje bij kunnen zetten om door te gaan.
Er bestaat geen quick fix voor stagnatie in ontwikkeling van emotieregulatie. Het kost tijd en het is van belang bij het begin te beginnen!
Deze jongens hebben beide veel moeite met het “reguleren van emoties” zoals we dat in therapie taal vaak noemen.
Zó vaak krijg ik hulpvragen van ouders en leerkrachten om kinderen beter te leren met hun frustraties of boze gevoelens om te gaan. Het blokkeert hen namelijk in het leren.
Bij binnenkomst in de zaal roept het arrangement van deze activiteit vaak al spanning op bij kinderen. Voorafgaand spelen de therapeuten in een rollenspel dat spanning bij ieder persoon verschillend ervaren en geïnterpreteerd kan worden.
Met de bal aan je voet naar de overkant van het veld komen zonder pylonen te raken of om te schieten (Als het makkelijk gaat, tijdslimiet toevoegen, of meer pylonnen neerzetten).